Annie Kjellberg Visby Ladies
Annie Kjellberg i Visby Ladies Foto: Thomas Gottfridsson

Förlust för Visby Ladies efter förlängning

3:26 min

Visby Ladies förlorade mot gästande Ik Eos från Lund. Matchen mellan dom två lagen i mitten av tabellen gick till förlängning där Eos var bäst och vann med 85-76.

I första halvlek var IK Eos på väg att dra ifrån och ledde med 32-23. Visby Ladies gjorde då 12 raka poäng och kom ifatt. Eos satte i halvleken fyra 3-poängare mot Ladies en. Elin Sjöberg var vass under korgen och gjorde 12 poäng. 39-37 till Eos i halvtid.

I andra halvlek var det IK Eos som började starkast och ledde efter fyra minuter med 11 poäng. Ladies jobbade för att komma tillbaka men inför sista perioden var ledningen för Eos 9 poäng. I sista perioden kämpade Ladies och kvitterade till 68-68 när det var 11 sekunder kvar. Eos tog åter ledningen när det var sex sekunder kvar men Ladies 
Felicia Camara-Ponturo kvitterade till 70-70 i sista sekunden.

I förlängningen var Eos det klart starkaste laget, satte 12 raka  poäng och vann till slut med 85-76.

 Bästa poängplockare i Visby Ladies var Nici Gilday med 17 poäng men Brene Mosely i IK Eos var vassare med 35 poäng!

(17-22, 20-17, 13-20, 20-11, 6-15)

Ny match för Visby Ladies på söndag. Då spelar dom i Umeå mot serietrean Udominate som är obesegrade efter fyra matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista