Dan Kolmodin, vd Arriba Byggnads AB
Dan Kolmodin, vd Arriba Byggnads AB Foto: Katarina Hedström

Arriba hoppas på uppsving när Gotlandshem sålt

2:30 min

Byggföretaget Arriba har planer på bostadsbyggande i Visby, tillsammans med det bolag som föreslås få köpa Gråbofastigheterna av Gotlandshem.

Arriba Byggnads AB äger hälften av holdingbolaget Arribkust, där  Kuststaden projektutveckling AB är andra ägaren; alltså moderbolaget till det nybildade bolag som står inför att göra stor affär med Gotlandshem.

Dan Kolmodin är vd för Arriba byggnads AB och hoppas att bolagens samarbete ska få betydelse för bostadsbyggandet på Gotland.

Sedan tidigare har Arriba Byggnads ett pågående projekt med personerna bakom det Oskarshamnsbaserade bolag som nu ser ut att bli en av Visbys nya stora hyresvärdar, genom det förestående köpet av 884 lägenheter på Gråbo.

Tillsammans ska de bygga bostadsrätter i kvarteret Sergeanten i Visby, med byggstart inom kort.

- 64 lägenheter ska vi bygga där på A7-området, säger Dan Kolmodin.

Att Arriba redan har affärer ihop med Kuststaden-folket kan komma att ge bolaget byggjobb på Gråbo. Gotlandshem har ju bland annat sålt för att slippa ta tag i de stora renoveringsbehov som hägrar i framtiden för Gråbohusen, byggda på 70-talet.

Även om framtida upprustning av Stäven och Bogen skulle gå till någon annan byggfirma, så har Arriba och Kuststaden gemensamma planer på ett fortsatt byggsamarbete efter hyresrätterna i kvarteret Sergeanten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista