Hamra-skylt.
Foto: Mari Winarve/Sveriges Radio

Suderhälsan HVB-hem i Hamra avvecklat

2:03 min

Verksamheten och jobben vid konkursade Suderhälsans HVB-hem i Hamra gick inte att rädda. Konkursförvaltaren Niklas Körling, har inte lyckats hitta en köpare.

Det fanns länge förhoppningar hos konkursförvaltaren Niklas Körling att hitta någon som ville överta driften.

– Vi har arbetat med att försöka hitta några som kan ta över verksamheten, men det har tyvärr inte lyckats, säger Körling. Nu är verksamheten avvecklad.

Konkursbolaget som drivit rörelsen har inte ägt fastigheterna. En eventuell köpare av konkursboet hade alltså behövt bli hyresgäst i lokalerna. Det kan ha spelat in för intressenterna, tror konkursförvaltaren.

Suderhälsans HVB-hem i Hamra försattes i konkurs, på egen begäran, den 6 oktober. Företaget var på obestånd och angav turbulens i HVB-branschen som orsak till att ekonomin svajade.

Vid konkursen hade Suderhälsan 22 fast anställda och 8 familjehem knutna till verksamheten. Konkursförvaltaren Niklas Körling tycker att det är tråkigt att deras jobb inte gick att rädda i ny regi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista