Maria Jansson med dottern Lisa Muttoni
Foto: Mari Winarve/Sveriges Radio
58 000 - frågor som är viktiga för gotlänningar

Eskelhem skola ett skavsår som gnager

2:20 min

Maria Jansson undrar hur politikerna tänker när det gäller skola och förskola i området runt Tofta, Eskelhem och Västerhejde.

För ett par år sen valde Maria och hennes sambo Eskelhem skola för sin son. De hade precis bestämt sig för att bygga hus i Gnisvärd och ville ha en skola som låg nära hemmet.

Bara ett par veckor efter att de lämnat in sitt skolval kom beskedet – mellanstadiet i Eskelhem skulle flyttas till Västerhejde, och den förskola som planerades i Tofta skulle inte byggas. Istället blev det förskola i Eskelhem.

Politikernas förklaring till den här flytten var att det skulle bli bättre pedagogik i en större skola. Men det tror inte Maria på.

– Jag tror bara det handlar om kostnader eftersom grunden till hela flytten beror på att man inte slutförde det bygge av förskola i Tofta som man lovat innan, säger Maria Jansson.

– Hela processen var väldigt konstig, tycker hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista