Bengt Wickman
Foto: Mari Winarve/Sveriges Radio
58 000 - frågor som är viktiga för gotlänningar

Bengt Wickman vill lägga ner sin egen nämnd

2:00 min

Bengt Wickman (C) sitter i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, men tycker att nämnden borde läggas ned. Men ordförande Saga Carlgren tycker de har många viktiga frågor i nämnden.

Diskussion på P4 Gotlands Facebooksida

Han tycker att nämnden inte har något berättigande och borde läggas ner. Det fattas för få beslut i nämnden och det är mest rapporter och information som ledamöterna får ta del av. Sådant som ledmöterna själva skulle kunna läsa sig till.

– Man engagerar sig politiskt för att man vill påverka, men i den här nämnden fattas det så få beslut att jag inte känner att jag påverkar något, och då känns det meningslöst säger Bengt Wickman

Förvaltningen är redan ihopslagen med barn och utbildningsnämnden, men skulle man slå ihop nämnderna så skulle det bli en mastodontnämnd, säger Bengt Wickman. Men är det inte fler beslut än idag så borde man hitta andra former att ta dom här besluten tycker han.

Regionrådet och vänsterpartisten Saga Carlgren håller inte med om att gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden borde läggas ner. Uppdraget har vuxit mycket senaste åren, med integrationsfrågor och arbetsmarknadspolitik, säger Saga Carlgren bland annat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista