Mikaela Hagelberg
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Mikaela Hagelberg hoppfull om yngre skådespelare

3:43 min

Mikaela Hagelberg på Unga Roma har valt att jobba med kvinnor, för att slippa maktspelet med män som hon tror ligger bakom mycket sexuella trakasserier.

– Jag har personligen smitit tror jag, jag har valt att jobba med barn- och ungdomsteatern och i fria grupper och sett till att jag har goda vänner omkring mig. Nu i Unga Romateatern där vi är fem kvinnor som styr och ställer, det är ju mycket för att det här med sexuella övergrepp är en maktdemonstration. Och i maktsituationer trivs inte jag, säger Mikaela Hagelberg.

Hon var med och grundade Romateatern och arbetar numera med Unga Roma, och där har hon inte sett något som gått över gränsen.

– Det är helt fantastiskt med de unga! Jag har jobbat mycket med unga kvinnor och män också som är bra på att se när det är nånting som är fel eller obekvämt - och lägga skammen hos den det berör, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".