Visby Romas Jonatan Stuxberg passade fram till lagets 1-0 mål
1 av 3
Visby Romas Jonatan Stuxberg passade fram till lagets 1-0 mål Foto: Magnus Tingström/P4 Gotland
Deppade Hammarbyspelare efter ett mål för Visby Roma
2 av 3
Deppade Hammarbyspelare efter ett mål för Visby Roma Foto: Magnus Tingström/P4 Gotland
Gustav Hedin, Visby Roma
3 av 3
Gustav Hedin, Visby Roma gjorde kvällens första mål när Hammarby besegrades Foto: Magnus Tingström/P4 Gotland

Grinigt när Visby Roma vann

1:37 min

Efter tre raka bortamatcher spelade Visby Roma återigen på hemmaplan. Motståndet stod Hammarby för och efter en smågrinig tillställning vann Visby Roma till slut med 3-1.

Efter tre raka bortamatcher var det återigen dags för match på hemmaplan för Visby Roma. För motståndet denna kväll stod anrika Hammarby IF. Hemmalaget låg inför matchen på tredjeplats i tabellen på 29 poäng medan Hammarby parkerar på plats nio med 12 poäng.

Visby Roma tag i taktpinnen direkt i den första perioden. Efter 11:10 spelade Jonatan Stuxberg fram Gustav Hedin som satte 1-0 till hemmalaget. I spel i numerärt överläge utökade Visby Roma till 2-0 innan första perioden var till ända. Det var Nick Hedemyr som efter 17:26 gjorde kvällens andra mål.

Efter att hemmalaget slarvade i egen zon kunde Hammarby i upptakten av andra perioden reducera till 2-1. Minuten senare hade laget ett friläge som Sammy Gustavsson lyckades avstyra. Efter halva perioden lyckades, i numerärt underläge, Jonathan Johansson kontra till sig ett friläge, men Hammarbymålvakten, Olle Wallberg, lyckades rädda den glidande pucken på mållinjen. Perioden avslutades med spel i numerärt underläge för Visby Roma då Fredrik Sandberg efter 19:44 utvisades för slashing. 

I början av tredje perioden fick Adam Eriksson ett gyllene tillfälle att göra 3-1 på ett friläge, men han fick inte upp pucken ordentligt. Därefter följde mängder av utvisningar för båda lagen och i hemmakassen tvingades Sammy Gustavsson att storspela. Efter 6:08 utökade Visby Roma ledningen till 3-1. Målet gjordes av Carl Ericson då han på en stolpskottsretur tryckte dit pucken. Trots ett jagande Hammarby höll hemmalaget undan och vann med 3-1. På söndag väntar match borta mot Huddinge för Visby Roma.          

Slutresultat: 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Skottstatistik: 39-34 (18-7, 8-15, 13-12)

Målskyttar Visby Roma: Gustav Hedin, Nick Hedemyr och Carl Ericson

Tabell och övriga resultat HÄR

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista