Sara Steen
Sara Steen gjorde Endres första mål. Foto: Linnea Pettersson/P4 Gotland

Endre vann mot topplaget KAIS Mora

1:22 min

Ytterligare ett toppmöte väntade för Endre IF, denna gång var det mot KAIS Mora. Efter en dramatisk sistaperiod stod hemmalaget som vinnare.

I den första perioden i toppmötet var det låg fart och dålig effektivitet. Man fick se en missad straff för KAIS Mora samt ett stolpskott av Endres Alva Olofsson, och det första målet i matchen kom inte förrän i minut 18:01. I ett powerplay för KAIS Mora fick deras starkaste duo göra 0–1 målet. 0–1 slutade den första perioden.

När den andra perioden startade märkte man att tempot höjts och att speciellt hemmalaget Endre hade ökat en växel. Men mittenperioden slutade ändå utan några mål alls och ställningen 0-1 höll i sig.

Den sista perioden bjöd på en helt annan innebandy än de två första. Redan efter 2:21 startade dramatiken när Sara Steen gjorde 1–1 till Endre. Men lyckan varade inte länge då KAIS Mora återigen tog ledningen en minut efter Endres mål. Från och med dessa två mål var det högt tempo och båda lagen kämpade hårt. I ett powerplay fick Endre kvittera igen genom Moa Svanström. Det höga tempot fortsatte och några minuter senare fick även Endres lagkapten Olivia Ruthström göra mål. Målet kom när det var endast 47 sekunder kvar att spela och man trodde att matchen var avgjord. Men den dramatiska perioden fick ett spännande avslut då KAIS Mora gjorde mål och ställningen blev 3–3. 

Till sist väntade en förlängning och hemmalaget drog då det längsta strået när Endres Anna Moberg fick sätta det avgörande målet. 

Slutresultat: (0–1, 0–0, 3–3)

Målskyttar i Endre: Sara Steen, Moa Svanström, Olivia Ruthström och Anna Moberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista