Karin "Kickan" Holmberg
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

En tagen Kickan får ta emot regionens kulturpris

2:35 min

Regissören och skådespelaren Karin "Kickan" Holmberg får Region Gotlands kulturpris 2017.

Filip Reinhag (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden ringer upp pristagaren och möts av hennes telefonsvarare. Han läser in motiveringen som lyder:

"Skådespelaren och teaterregissören Karin "Kickan" Holmberg får priset för sitt mångåriga och engagerade arbete på och för teaterscenen. Efter att under många år ha gestaltat en mängd karaktärsroller i Shakespears menageri har Kickan under senare år som regissör på ett kreativt sätt genom framför allt Unga Roma visat hur både 1500-talet och samtida händelser kan dramatiseras för att möta dagens barn och unga.
Och här har hon inte ryggat för att ta i angelägna ämnen som främlingskap, övergrepp, makt, ensamhet och inte minst hur som man bossar en bitch. "

Karin "Kickan" Holmberg var en av 37 personer och organisationer som var nominerade till kulturpriset.

Kulturpriset delas traditionsenligt ut vid regionfullmäktiges sammanträde. 

Nästa sammanträde är på måndag 20 november och P4 Gotland sänder som vanligt direkt därifrån, här på vår sajt med start kl 13.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".