Saga, Carl och Rina Silverflod och Filip och Maria Tsakalou
Foto: Mari Winarve/Sveriges Radio
58 000 - frågor som är viktiga för gotlänningar

Vill att Västerhejde skola blir större

2:09 min

Just nu renoveras skolan men den kommer inte att bli större trots att det är stor inflyttning av barnfamiljer i området.

Rina Silverflod och Maria Tsakalou har båda barn i skolåldern och bor grannar i ett villaområde i Västerhejde. Dom är oroliga över att skolan i Västerhejde inte kommer att få plats med alla barn i området, eftersom det är en stor inflyttning av barnfamiljer.

- Bara här i området är det tjugo nya familjer med barn så skolan måste bli större, säger Maria Tsakalou.

Västerhejde skola är just nu under renovering och det byggs en tredje paviljong på skolan. Det blir då större utrymme för dom barn som redan går på skolan, och fler klassrum. Men skolan kommer inte att kunna ha fler klasser, möjligen några elever till i varje klass.

Maria är också bekymrade över att det tar så lång tid att få en plats på förskolan, och fast Maria har satt upp sig på kö i Västerhejde för att få en plats till sin son till 8 januari har hon ännu inte fått nåt besked.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista