Gotland Grand National 2017
Foto: Louise Ruthström/Sveriges Radio

Nordic Sport Event köper rättigheterna till GGN

1:40 min

Föreningarna GMF-Speedwayklubb och FMCK-Gotland samt Nordic Sport & Event (NSE) har kommit överens om framtiden för Gotland Grand National.

Enligt ett pressmeddelande innebär överenskommelsen att NSE köper och tar över rättigheterna till GGN och dess varumärken mot en ersättning som parterna enats kring, och som parterna väljer hålla hemlig.

I pressmeddelandet säger de också att parterna "arbetat kreativt och prestigelöst för att nå denna överenskommelse. Båda sidor har givit och tagit i detta arbete".

Claes Randlert, ordförande i Organisationskommittén för GGN, säger att han är "mycket nöjd med att vi nu har kunnat enas. Oenigheterna har varit en hämsko för planeringen av kommande tävlingar och har riskerat skapa badwill kring tävlingen."

– Vi vill önska NSE lycka till för fortsättningen med denna fina tävling som jag och föreningarna och dess många hårt arbetande medlemmar har haft nöjet att lansera, utveckla och arbeta aktivt med i många år.

Conny Bohlin, VD för Nordic Sport & Event är också mycket nöjd med överenskommelsen.

– Nu kan vårt bolag fokusera på framtiden och utveckla denna tävling in i framtiden. När vi nu kan koncentrera oss på framtiden kommer vi inom kort kunna berätta om tävlingen, status och hur vi ska gå vidare med GGN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista