Jesper Skalberg Karlsson och Lars Thomsson
Foto: Hugo Wennström/Sveriges Radio

Centern utmanar Moderaterna om Gotlands ena riksdagsplats

1:23 min

Lars Thomsson (C) och Jesper Skalberg Karlsson (M) toppar sina partiers listor i riksdagsvalet på Gotland. De tycker att jobb och kommunikationer är de viktigaste frågorna.

– Vi kommer att jobba för att Sverige inte ska klyvas, att vi ska hänga med i storstädernas utveckling. Vi är ett trygg, jordnära mittenparti och Moderaterna känner jag har glidit åt höger, säger Lars Thomsson.

– Moderaterna har varit och är fortfarande ett liberalkonservativt parti, jag håller kanske inte med om att vi har glidit åt höger. Vi har stått stadigt i mitten, lite åt höger, säger Jesper Skalberg Karlsson.

Som öns största parti tar Socialdemokraterna hem det första riksdagsmandatet för Gotland, men kampen om det andra mandatet är ganska jämn mellan Moderaterna och Centerpartiet.

Moderaterna bruka få fler röster i riksdagsvalet på ön, medan centern brukar vara större i valet till regionfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista