Katarina Ekelund
1 av 2
Foto: Jonas Nueman/Sveriges Radio
Styringheim.
2 av 2
Här det medeltida lägret - på galgberget ordnas en mer modern camping. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Campingvärdar kritiska till Almedalsläger

1:25 min

Flera gotländska campingvärdar reagerar mot Medeltidsveckans planer på tältläger under Almedalsveckan. Och tekniska nämnden skjuter upp beslutet.

Visby Strandby, Snäck camping, Kneippbyn Resort och Slite strandby, tycker att regionen inte ska säga ja till campingen på Galgberget i vecka 27. 

– Vi skulle allihopa gärna driva camping på Galgberget - en mycket attraktiv plats, säger Katarina Ekelund som driver Visby Strandby.

Campingägarna är också tveksamma till verksamheten som sker där vecka 32, alltså under själva Medeltidsveckan.

Medeltidsveckan får driftbidrag av regionen som har ett stort inflytande över bolagets styrelsesammansättning, vilket gör att de inte spelar med samma regler, anser de privata campingvärdarna.

– De spelar på samma spelplan men med andra förutsättningar. Vi är också tveksamma till hur mycket regionen är involverad, säger hon.

Tekniska nämnden skulle ta beslut om campingen, men har nu återremitterat ärendet - och Katarina Ekelund tycker att man har lyssnat på dem. Däremot hade de inte blivit informerade om förslaget, utan fick informationen genom media.

Texten har ändrats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista