Bokhandlaren Roland Salemark
Bokhandlaren Roland Salemark. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Gotland Art Week kör egen deckarfest

1:51 min

Efter beskedet att deckarfestivalen Crimetime Gotland flyttar, har arrangörerna bakom Gotland Art Week beslutat sig för att ta över deckartemat.

Arrangörerna bakom Gotland Art Week säger att de inte nu kan presentera några detaljer, men att såväl Crime Safaris som samtal kommer att finnas på programmet. Programpunkter som vänder sig till barn och ungdomar kommer att inkluderas i Young Art-programmet.

– Då beskedet kom, började vi i Gotland Art Week genast att se på möjligheten att också inkludera deckartemat i vår vecka, säger dess ordförande Inger Harlevi. Jag har haft kontakt med några av våra deckarförfattare och främst med bokhandlare Roland Salemark. Roland är en nyckelperson att ha med sig för att genomföra detta.

– Gotland har ju den stora fördelen att ha ett antal mycket kända deckarförfattare som älskar vår ö och som gärna ställer upp för oss, säger Roland Salemark. Nu bygger vi en festival som styrs från Gotland och som kan få växa utifrån vad Gotland förmår. Att locka medverkande författare att komma hit, blir inte svårt.

Gotland Art Week arrangeras vecka 34.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista