Vill inte resa till Hansedagarna

Hansedagarna, som arrangeras i belgiska Brügge i sommar, får skarp kritik. Och det från en av Hansans egna entusiaster - Inger Harlevi. Hon avråder nu gotlänningar från deltagande i Brügge eftersom hon tycker att årets Hansedagar är illa planerade.
Brygge är inte bara värdstad för hansedagarna utan även Europeisk kulturhuvudstad just nu, tillsammans med Salamanca i Spanien. Och just det - att staden Brygges energi går åt till att vara kulturhuvudstad - får Inger Harlevi att befara att hansedagsarrangemanget hamnar i skuggan av det andra, större åtagandet. Under hansedagarna brukar representanter från de olika städerna flockas på gator och torg med olika stånd där specialiteter från hemorten lanseras. Men i Brygge har arrangörerna satt stopp för handel på torget, berättar Inger Harlevi och hon tycker inte att det är värt mödan för gotlänningar att resa till Brygge bara för att bli hänvisade inomhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".