Mariette Nicander, vd Länsförsäkringar Gotland. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/SR Gotland
Mariette Nicander, vd Länsförsäkringar Gotland. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/SR Gotland

Länsförsäkringar om att de sponsrat Räddningstjänsten med 4 miljoner

4:55 min

Räddningstjänsten har fått nära fyra miljoner kronor av Länsförsäkringar för vissa tjänster. Hör Försäkringsbolagets vd Mariette Nicander förklara.

Länsförsäkringars vd Mariette Nicander säger, om bakgrunden till samarbetsavtalet med Räddningstjänsten Gotland, att de som försäkringsbolag har många gemensamma nämnare med Räddningstjänsten, när det gäller att förebygga skador.

– Kan vi bidra med att få en tryggare och säkrare miljö för våra kunder och andra som bor här så är vi jättenöjda med det, säger Nicander.

Enligt avtalet åtar sig Räddningstjänsten på Gotland olika tjänster som ska tillhandahållas Länsförsäkringar;  utrymningsövningar i deras lokaler, medverka vid kundträffar, och ha försäkringsbolagets logga och budskap på alla Räddningstjänstens fordon. 

 Samarbetsavtalet är "ägnat åt att vara till gagn för såväl Länsförsäkringar Gotland som Räddningstjänsten - men framför allt för Gotland och gotlänningarna", står det.

Länsförsäkringars vd Mariette Nicander anser att det kommer gotlänningarna till del att det finns personalutvecklande insatser för Räddningstjänsten i avtalet.

– Det är ju jätteviktigt att det finns en väl fungerande Räddningstjänst här på ön, säger hon.

Det senaste tekniska inköpet är en drönare för strax under 300 000 kronor för bättre överblick på brandplatser.

Fortbildning kring oljeskadeskydd, olika brandförebyggande projekt riktade mot skolor och ledarskapsutbildningar finns med bland det som försäkringsbolaget finansierat. Men också diesel, träningsredskap och personalfester.

2009 års SOS-Gutegala för 150 000 betalades med LF-pengar. Ett antal teveapparater, datorer och utlarmningsutrustning till Räddningstjänstens bilar är exempel på annat bland fakturorna.

– Vi bistår med de här pengarna till Räddningstjänsten och de har vårt förtroende att förvalta dem. Det är inte så att vi i detalj granskar vad de gör med dem, säger Martin Sjöli, som är skadechef på Länsförsäkringar Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista