Johanna Halléns julkasse
1 av 2
Foto: Privat

"Explosion av folk som behöver hjälp"

3:15 min

Johanna Hallén frågade i sociala medier om några barnfamiljer med ansträngd ekonomi behövde en julkasse - 70 familjer svarade ja.

Det var när hon städade dotterns rum och hittade nästan oanvända tv-spel som hon kom på idén att sälja dem och använda pengarna till något bra, som att de familjer som inte kan ge sina barn något litet extra inför julen ska få det också.

– Men vad är det de blir glada av? De har verkligen allt de behöver mina barn, då vill jag göra nånting för de här pengarna som verkligen ger glädje, säger Johanna Hallén.

Hon skrev i gruppen "familj till familj" och fick snabbt svar av ett 70 tal familjer med sammanlagt omkring 140 barn. Hon blev överväldigad och undrade hur hon skulle lösa det.

– Så många som vill ha, och det blir svårare och svårare att välja ut vem som ska få. Då började folk höra av sig till mig och säga - jag vill hjälpa, undrar om jag kan få skänka ett bidrag, säger Johanna Hallén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista