Meit Fohlin socialdemokraterna
Foto: Magnus Liljesköld P4 Gotland Sveriges Radio

Meit Fohlin blir ny filmordförande

Regionstyrelsens socialdemokratiska ordförande Meit Fohlin, blir ny ordförande för Filmregion Stockholm-Mälardalen - huvudstadsregionens regionala filmfond.

 Filmfonden är en samarbetsorganisation inom de kreativa och kulturella näringarna med fokus på film, TV och rörlig bild. Eniga styrelser i både Filmregion Stockholm-Mälardalens aktiebolag och ägarförening står bakom Meit Fohlin som ny ordförande.

Hon säger i ett pressmeddelande att hon känner sig djupt hedrad av att ta ansvar för det regionala filmsamarbetet. Gotland har en lång tradition inom film och vi ser filmen som en nyckelfråga för både kultur och näringsliv. Filmregionen har de senaste åren visat på vikten av att samarbeta regionalt kring filmfrågan.

Att Meit Fohlin blir ordförande sker mot bakgrund av att Roger Mogert, som var kulturborgarråd i Stockholm har lämnat politiken och Filmregionens styrelser, efter uppgifterna om att han missbrukat sin ställning .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista