Pär Gustavsson
Foto: Katarina Hedström/Sveriges Radio
P4 Gotland granskar

Enhetschef för baden svarar på arbetsmiljökritiken

3:31 min

"Jätteallvarligt", säger enhetschefen Pär Gustavsson om medarbetarkritiken mot ledning och arbetsmiljö, men att förvaltningen konstant jobbar med frågan.

– Vi har haft det tufft ett par år. Vi har utbildningsdagar och i maj åkte all personal på simlärarkonferens. Och vi jobbar med grupparbeten för att få en teamkänsla, säger han.

I medarbetarenkäten från 2015 svarade 34 procent att de var positiva till ledarskapet på baden.

– Givetvis är inte det bra och det jobbar vi med, både medarbetarutbildning och ledarskapsutbildning.

Att en tidigare anställd vid ett tillfälle skulle ha beordrats att komma in och jobba trots att han var ledig och inte nykter efter att ha varit på fest, säger Pär Gustavsson att han inte kommer ihåg.

Kan det vara så att folk har känt sig åthutade, bestraffade bakom lyckta dörrar och att de inte vågar säga vad de tycker?

– Det hoppas jag verkligen inte. Och mina chefer har sagt att de har fullt förtroende för mig, säger Pär Gustavsson.

Han säger att han både känner till och inte känner till kritiken som riktats mot honom som arbetsledare.

– Några medarbetare har kunnat vara öppna och ärliga och sagt när de slutat att de inte tyckte att jag var en bra chef. Samtidigt som många andra inte delar den bilden.

– Vi behöver hitta vår arbetsglädje och se den skillnad vi gör för gotlänningarna, för de skolbarn som lär sig simma och de familjer som besöker våra bad. Att vi jobbar för dem och att tillsammans göra det bästa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista