Dick Svennefelt
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Räddningschefen: Det finns inget mygel

5:19 min

Det är inte "rent mjöl i påsen", det är "lite mygel",  anser ordföranden för Brandmännens riksförbund på Gotland. Räddningschefen Dick Svennefelt håller inte med.

Salvan om mygel och orent mjöl i påsen; att det inte går rätt till inom Räddningstjänsten på Gotland kommer från en fackordförande - Samuel Johansson - som representerar Brandmännens riksförbund på Gotland och som framför allt företräder deltidsbrandmännen.

Han anser att Räddningstjänstens rykte är skadat efter det som framkommit om Räddningstjänstens sponsorpengar. Bland annat att det köptes storbildsteveapparater mm för 75 000 kronor till en föreningslokal; den gamla brandstationen i innerstaden. Samuel Johansson vittnar om att de i Klintehamn sitter mellan bilarna i vagnhallen, med medhavda egna prylar, för att kunna följa teoretiska utbildningar, för att det saknas projektor.

Men "mygel" och "orent mjöl" i påsen vill inte Dick Svennefelt höra.

-Vi har fullständig transparens i de utbetalningar vi gjort från samarbetsavtalet, säger Svennefelt.

-Det känns inte bra att vi inom organisationen har sådana här ordval gentemot varandra, säger Dick Svennefelt. Det skadar, om något, förtroendet för verksamheten.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista