Sofia Ahlin Schwanbom
1 av 2
En rörd Sofia Ahlin Schwanbom har just tagit emot Lyran. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Sofia Ahlin Schwanbom
2 av 2
Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/Sveriges Radio

Hör när Sofia Ahlin Schwanbom överraskades

2:29 min

Sångsällskapet NS vill uppmärksamma Sofia Ahlin Schwanboms insatser genom att tilldela henne sällskapets symbol Lyran som symbol för erkänsla och respekt.

Sofia Ahlin Schwanbom överraskades av NS i direktsändning i P4 Gotlands förmiddagsprogram.

Lyran utdelas av Sångsällskapet Nio Sångare för kulturella insatser inom musikområdet. Lyran ska uppmärksamma kanske mindre uppenbara men ändå väsentliga och ofta oegennyttiga insatser och gärningar inom det musikkulturella området.

Sofia verkar sedan många år som regissör, teaterpedagog, koreograf med mera främst i Gotlands musikalkompani. Hon har där gett unga tjejer och killar chansen att arbeta med och framträda inom sång, musik och teater. Att ungdomar tidigt får möjlighet att tillsammans skapa är viktigt och nyttigt för deras utveckling. Flera av dem har sedan gått vidare inom teater, musikteater och opera. Genom uppsättningar av musikaler tillsammans med bland annat Gotlandsmusiken och Länsteatern gläder hennes verk också i hög grad den gotländska publiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista