Hady Kareka
Foto: Ulrika Uusitalo Fernholm/Sveriges Radio

Hady Kareka har delat ut fotbollsutrustning i Vitryssland

4:12 min

Hady Kareka varvar sitt arbete på ett demensboende med att resa till utsatta platser i världen. Senast var han i Vitryssland – och kameran är alltid med.

Hady Karekas pappa jobbade för FN och de flyttade ofta mellan olika länder. Det innebar ständigt nya språk och nya kompisar. När Hady tröttnade på det bosatte han sig hos sin 15 år äldre bror i Nederländerna – men nu bor bägge på Gotland.

Här på ön arbetar Hady Kareka på ett demensboende, men reser ofta ut i världen till platser som Gambia, Burundi, Bagdad, Syrien och nu senast Vitryssland.

– Jag brukar ta med mig fotbollsutrustning till fattiga länder, säger han.

På sina resor har han alltid med sig kameran, och nästa projekt han vill göra är att skildra barnäktenskap – något han sett på nära håll i flera länder.

– Jag har sett bröllop, jag blev chockad. 14-15 årig tjej med en 60-62 årig man, de gifte sig. Det kommer att bli jobbigt att se men det måste komma fram – de är små barn, säger Hady Kareka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista