Oskar Matushkin, Visby Roma
1 av 3
Nyförvärvet Oskar Matushkin debuterade i Visby Roma-tröjan i matchen mot Hudiksvall Foto: Magnus Tingström/P4 Gotland
Jonatan Stuxberg, Visby Roma
2 av 3
Det var ginigt när Visby Roma tog emot Hudiksvall. Här är Jonatan Stuxberg på väg till utvisningsbåset. Foto: Magnus Tingström/P4 Gotland
Oskar Matushkin, Visby Roma
3 av 3
Nyförvärvet Oskar Matushkin tyckte det var skönt med två poäng Foto: Magnus Tingström/P4 Gotland

Förlängningsvinst för Visby Roma

1:57 min

Visby Roma tog emot Hudiksvall i ett toppmöte i serien. Ställningen var 2-2 efter tre perioder och i förlängningen avgjorde hemmalagets Fredrik Sandberg med sitt 3-2-mål.

Andraplacerade Visby Roma tog på fredagen emot Hudiksvall på tredje plats i tabellen. Visby Roma fick en smakstart på matchen för redan efter 1:05 gjorde Johan Eriksson 1-0 till hemmalaget. Efter 6:05 kvitterade Hudiksvall till 1-1 och med drygt fyra minuter kvar av perioden gjorde bortalaget sitt andra mål för kvällen.

Precis som i första perioden präglades andra perioden av att det var grinigt och gruffigt efter var och varannan avblåsning. Det innebar en hel del utvisningar och efter 12:32 kunde Oskar Lundberg i numerärt underläge kvittera till 2-2 vilket var ställningen inför tredje perioden.

Risken att dra på sig kostsamma utvisningar gjorde att spelarna i båda lagen var mer disciplinerade och spelet var mer avvaktande i tredje perioden. Detta resulterade i att det mest var halvchanser som vaskades fram och perioden blev mållös.  

Efter 2:34 av förlängningen avgjorde Visby Romas Fredrik Sandberg matchen när han framför mål gjorde 3-2.

Slutresultat:  3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Skottstatistik: 27-27 (11-11, 7-8, 7-6, 2-2)

Målskyttar Visby Roma: Johan Eriksson, Oskar Lundberg och Fredrik Sandberg

Tabell och övriga resultat HÄR

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista