Fyrverkeri. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Stökig nyårsnatt med fylla och bråk

1:25 min

Det har varit en rätt normal nyårsnatt med mycket folk ute, mycket raketer och mycket alkohol. Flera fick sova ruset av sig hos polisen och en man sitter anhållen misstänkt för flera fall av olaga hot.

Enligt polisen har nyårsnatten inneburit lite mer jobb än vanligt. Det har gjorts flera anmälningar om våldsbrott och olaga hot. Det har florerat mycket alkohol och fem personer har fått sova ruset av sig hos polisen.

Polisen har även förverket en del nyårsraketer. De har ingripit vid misshandel och fått larm om våld mot närstående personer.

Den man som sitter anhållen misstänkt för flera fall av olaga hot, greps under nyåraftonen. Han är född i slutet av 1970-talet och brottet utreds under nyårsdagen. Sen ska åklagaren ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller inte. Polisen vill inte närmare gå in på vad hotet består av eller vem det riktats mot.

Mest stökigt har det varit i Visby under nyårsnatten, men det har också kommit anmälningar och påringningar från landsbygden.

 Det har varit en del mindre bränder under nyårsnatten. Vid midnatt kom larm från Terra Novaskolan där det rök om en bod på skolgården. Det blev ingen utvecklad brand och den troliga orsaken är att boden antänts av smällare eller raketer.

Klockan ett brann det i en husfasad i Vibble. En marschall hade placerats för nära väggen och brandmännen fick skära bort en del av den brandhärjade fasaden.

Strax efter klockan ett kom också larm om en brand på Klinten ovanför domkyrkan i Visby. Det var också en brand orsakad av raketer eller smällare och branden var släckt när brandkåren kom fram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista