UHR Universitets och högskolerådet i Visby.
Foto: Gunnel Wallin/Sveriges Radio

Anställda vid statlig myndighet vill inte flytta till Visby

1:22 min

Ingen vill följa med när statliga Universitets- och högskolerådet flyttar från Stockholm till Visby, enligt Tuula Kuosmanen som håller i rekryteringen.

Inom kort kommer 15 nya heltidstjänster på Universitets- och högskolerådet (UHR) att lysas ut på Gotland, bland annat två nya enhetschefer. Ingen av de personer som idag har de här tjänsterna i Stockholm vill flytta med till Visby när myndigheten omlokaliserar delar av sin verksamhet.

– Dels handlar det om att hitta lokaler, där vi sitter idag kommer vi inte att rymmas. Sen är det rena rekryteringar, januari, februari, mars, säger Tuula Kuosmanen som är avdelningechef på UHR och ansvarar för flytten.

De behöver en enhetschef, utredare och analytiker – gärna med forskarutbildning. Men även jobb inom administration och IT.

Myndigheten samordnar bland annat antagningen till högskolan och flera av de nya tjänsterna i Visby är inriktade på internationellt utbildningssamarbete. I augusti 2017 beslutade regeringen att jobben ska flyttas.

Texten har ändrats

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".