Bergmancenter på Fårö
1 av 3
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Nya ledare för Bergmancenter och Bergmanveckan

2:02 min

Jannike Åhlund som är styrelseordförande för Bergmancenter på Fårö är glad över att Cristina Jardim Ribeiro och Emma Gray Munthe tar plats i ledningen.

Cristina Jardim Ribeiro som blir platschef vid Bergmancenter på Fårö är journalist och filmvetare. Hon är uppvuxen och bosatt på Gotland, och har bland annat arbetat på P4 Gotland Sveriges Radio. Senast har hon varit verksam på reklambyrån Hill Agency i Visby. Hon var också med och startade filmfestivalen Popcorn.

Även Bergmanveckans nya projektledare Emma Gray Munthe är journalist, med fokus på film. Hon har tidigare haft samma uppdrag för Lilla Filmfestivalen i Båstad.

– Cristina och Emma blir ett superteam som, tillsammans med personalen på Bergmancenter, kommer att skapa ett attraktivt och allsidigt innehåll såväl på Bergmancenter som under Bergmanveckan, säger Bergmancenters nya ordförande Jannike Åhlund i ett pressmeddelande.

Texten har ändrats

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista