Sjöfartsverkets räddningshelikopter
Sjöfartsverkets räddningshelikopter deltar i sökandet utanför Öland. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Just nu: Nödraketer utanför Öland – stor sökinsats pågår

Det pågår en stor sjöräddningsinsats cirka 60 kilometer öster om Öland. Två handelsfartyg såg vid 17-tiden nödraketer, men någon person i nöd har inte hittats. Hjälp från Gotland är på väg.

Det är ungefär 60 kilometer öster om Ölands södra udde som de två handelsfartygen observerade nödraketer vid 17-tiden på tisdagskvällen.

– Eftersom det är en nödsignal har vi agerat och söker efter personer eller föremål som kan ha skjutit upp raketerna i syfte att tillkalla hjälp, säger Johan Beischer vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Enligt honom deltar sex handelsfartyg, Sjöfartsverkets räddningshelikopter och Kustbevakningens flygplan i sökinsatsen. Dessutom är fyra enheter till på väg.

– Det är ganska långt för dem att åka, de åker från Grönhögen och Gotland, säger Johan Beischer.

Strax före klockan 19 hade ingen person i nöd hittats.

– Ingen har anmält någon saknad och vi har inte sett någon heller när vi radarspanat tillbaka i tiden, men det behöver inte betyda någonting.

Artikeln uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista