Anna Oscarsson fotboll Foto: Astrid Skarin/Sveriges Radio
Anna Oscarsson. Foto: Astrid Skarin/Sveriges Radio

Anna Oscarsson spelar med landslaget

2:11 min

Gotländska fotbollspelaren Anna Oscarsson får hoppa in i damlandslaget efter att backen Emma Berglund har skadat höger knä.

Linköpings 21-åriga back Anna Oscarsson, från Gotland, kallas in som ersättare i den trupp som reser till Sydafrika, för att spela träningslandskamp den 21 januari.

– Det känns jättekul. En stor möjlighet och en chans som man har längtat efter och jobbat hårt för, säger Anna Oscarsson till P4 Gotland.

Ni reser till Sydafrika på söndag. Vad väntar där?

– Jag vet inte så mycket mer än att vi flyger till Kapstaden och att vi flyger hem igen den 22 tror jag, och det är match den 21. Så det är några dagar med träning innan matchen vilket känns väldigt bra eftersom vi precis har startat igång efter ett lite längre uppehåll.

Emma Berglund skadade sig i en match med sitt klubblag Paris Saint-Germain i söndags, och när hon undersöktes med magnetkamera visade sig skadan vara allvarlig. Nu väntar en lång skaderehabilitering.

– MRT visar en isolerad korsbandsskada som kommer hålla Emma borta från fotboll en längre period, säger landslagets läkare Houman Ebrahimi till förbundets hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista