Endre IF
1 av 2
Det blev mycket jubel för Endre. Foto: Linnea Pettersson
Endre if
2 av 2
Gästande Rönnby's målvakt Helen Bircher var stark i mål. Foto: Linnea Pettersson

Endre vann efter bra sistaperiod

1:37 min

Matchen Endre - Västerås Rönnby började jämnt, men slutade med målkalas. Sista perioden slutade 5-0 till Endre och slutresultatet blev 6-2.

Inför dagens match hade båda lagen vinster bakom sig, Rönnby 3st och Endre 2st. I den första perioden i mötet mellan de två lagen inleddes det hela med att Endre tog en tidig ledning genom Linnea Wallgren. Perioden fortsatte sedan jämn fram till minut 17' då Rönnby gjorde två snabba mål och vände matchen. Perioden slutade 1-2 till Rönnby. 

Andra perioden slutade helt mållös och Rönnby lyckades behålla sin ledning inför den tredje.

Redan i de första minuterna i den sista perioden märkte man att tempot hade ökat från båda lagen. Det var ett mer effektivt spel och alla på planen ville se en förändring på resultattavlan. Det laget som lyckades förändra var Endre som fick in hela 5 mål i den sista, avgörande perioden. Det släppte för Endre efter att Erika Nilsson gjorde ett mål i minut 10' och lagkapten Olivia gav strax därefter Endres första ledning för dagen. Det var hemmalaget som orkade hela vägen och vann slutligen dagens match med 6-2.

Slutresultat: 6-2 (1-2, 0-0, 5-0)

Endres målskyttar: Linnea Wallgren, Erika Nilsson, Olivia Ruthström, Sara Steen (2) och Anna Moberg.

Övriga resultat och tabell här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".