Klart med Miljöpartiets kandidater i valet

1:07 min

Miljöpartiet de grönas lista i valet till regionfullmäktige på Gotland toppas som väntat av regionrådet Isabel Enström, med Daniel Heilborn på andra och Lena Stenström på tredje plats.

 Det står klart efter Miljöpartiets årsmöte som hölls på söndagen.

Däremot finns inte nuvarande regionrådet och ordföranden i hälso-och sjukvårdsnämnden Stefaan de Macker med på listan. Han meddelade redan i slutet av förra året att han inte ställer upp för omval, eftersom han anser politiken inte är något elitprojekt och att det efter 12 år är dags att släppa fram andra.

Daniel Heilborn ser fram emot att jobba för grundvattnet. Kalkbrytning, klimat och vatten hänger ihop och det behövs många viktiga beslut som påverkar livet på ön för all framtid, säger Daniel Heilborn.

Under söndagsförmiddagen hade Miljöpartiet ett torgmöte på Öster i Visby med utfrågning av partisekreterare Amanda Lind, som även deltog under årsstämman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista