Arbetslösheten har sjunkit på Gotland

Trots att drygt 800 personer på Gotland har varslats om uppsägning det senaste året, har arbetslösheten sjunkit dom senaste månaderna - det konstaterar chefen för länsstyrelsens arbetsmarknadsenhet Christer Granegård Det är framför allt varslen på Flextronics och Gotlandstrafiken som förmörkar arbetsmarknadsstatistiken.
Men när det gäller till exempel livsmedelsproduktion och turism så har de inte märkt av någon lågkonjunktur över huvud taget. Även inom byggbranschen ser det ljust ut - och det är till och med brist på snickare, målare och murare. Och liksom tidigare är det stor brist på lärare, tandläkare och sjuksköterskor. Även utbildade djurskötare och slaktare har lätt att hitta jobb. De som kan ha svårt att hitta jobb är - förrutom elektronikingenjörer och sjömän - sekreterare och säljare, chaufförer och kontorister.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".