Två alternativ för Vamlingbo prästgård

Öja pastoratfullmäktige går vidare med två framtida alternativ för prästgården i Vamlingbo efter omröstning. Fjorton ledamöter röstade för både försäljning och uthyrning av prästgården, medan tre ledamöter endast vill ha prästgården uthyrd i framtiden.
Länsstyrelsen har inga invändning mot planerna på att inrätta ett Naturrum och ett Lars Jonsson-museum där. Eftersom prästgården är byggnadsminnesförklarad får inga större förändringar göras, men samtidigt måste byggnaden också underhållas och vårdas. Länsstyrelsen är också beredd att stå för en del av kostnaderna för ett naturrum. Förutom länsstyrelsen ser Hoburgs Näringslivs- och Intresseförening en rad andra tänkbara finansiärer som Riksantikvarieämbetet, Nutek, EU, Statens konstråd och LRF. I höst fattar pastoratfullmäktige definitivt beslut om framtiden för Vamlingbo prästgård.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".