600 patienter har lämnat vårdcentralen Unicare i år

2:10 min

Den privata vårdcentralen Unicare har fortsatta problem med att rekrytera personal. Och det har varit mycket svårt att komma fram dit på telefon.

– De öppnar klockan åtta och tio över åtta säger de att samtalstiderna är slut. De ska inte få kalla sig för vårdcentral när det fungerar på det viset, säger Marianne Engström i Vallstena, en av de patienter som är kritisk till Unicare.

Unicare tog i höstas även över vårdcentralen i Klintehamn. Att så många efter några månader valt att byta tillbaka till regionens primärvård, förvånar beställarchefen på hälso- och sjukvården Rolf Forsman.

– Det är fler än vad vi räknat med, säger han.

På regionens vårdcentraler Wisby Söder, Visby norr och i Hemse har man nu fått mellan 100 och 200 nya listade patienter.

– Det innebär ett tungt jobb, även om pengarna som finns avsatta för de listade personerna följer med. Men pengar är inte alltid lösningen. Det handlar ju om lokaler och personal, säger Rolf Forsman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista