Almedalsveckan 2014. Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Mika Koskelainen/Sveriges Radio
Eva Ahlin, ordförande i arrangörsgruppen för Almedalsveckan.
2 av 2
Eva Ahlin, ordförande i arrangörsgruppen för Almedalsveckan. Foto: Jonathan Fältsjö/Sveriges Radio

"Ge alla partier lika mycket uppmärksamhet"

2:37 min

Från flera håll kommer nu förslag om förändringar för Almedalsveckan. Man vill bland annat se en mer jämlikheten för partierna.

– Journalister åker hem tidigare och alla partier får inte lika mycket uppmärksamhet. Jag tänker att man kan börja med ett partiledartal på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Sedan kan man avsluta dagen med en debatt mellan dessa politiker, säger kristdemokraten Jessica Schedvin om en av de förändringar som hon vill se.

Att det behövs en förändringar i stort håller arrangörsgruppen av Almedalsveckan med om. Men samtidigt säger man att det troligtvis kommer ta lång tid att ändra saker eftersom gruppen vill vara helt enhällig innan några beslut tas.

– Vi röstar aldrig. Det är en viktigt form, och vi har slagit fast att såhär ska det se ut, säger centerpartisten Eva Ahlin, ordförande för arrangörsgruppen, och fortsätter:

– Alla har vetorätt.

Men då är det väldigt svårt att få igenom förändringar?

– En viss tröghet blir det ju, men samtidigt är de personer som sitter där visionära och framåtsyftande, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".