J Craft letar nya finansiärer

Båtföretaget J Craft Boats i Visby, som varslade alla sina elva anställda om uppsägning i fredags, kommer att försöka rädda varvet genom att ägna ett par månader åt att leta ny finansiering. Det säger Jan Linders, som är styrelserepresentant för bolaget. Det har varit svårare än väntat att sälja lyxbåtar, säger han, men han är fortfarande optimistisk till att det skall gå att hitta en lösning som gör att arbetet vid varvet kan fortsätta.
Sedan J Craft köpte konkursboet efter lyxbåtfabriken Gotland Yacht Constructor har fyra båtar byggts och sålts. Båtarna har inte gått att sälja till det pris som företaget hade önskat och inte till personer som kan se till att sprida de "ringar på vattnet" som behövs för att skapa efterfrågan. Båtfabriken blev rikskänd efter att ha fått en beställning på en lyxbåt till kungen. På två månader hoppas Jan Linders att det skall gå att hitta finansiering för att bekosta en satsning på lansering av lyxbåtarna i södra Europa. Jan Linders vill inte ange hur mycket pengar som fattas. Han anser att chanserna är goda att hitta finansiärer, men vill inte bedöma oddsen för att lyckas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".