Mängder av protestbrev till Messing

Infrastrukturminister Ulrika Messing har fått ta emot protestskrivelser från partier, organisationer och enskilda efter att Rikstrafiken berättade att det ska bli färre resor och dyrare biljetter.

”Hur är detta över huvud taget möjligt?”, skriver en gotlänning i ett mejl till ministern.

Han påpekar att de redan dyra båtbiljetterna gör att Gotland förlorar besökare till andra resmål och en höjning med 30 procent skulle bli dödsstöten.

Han skriver också att det blir för dyrt att pendla till arbete på fastlandet för de som förlorat jobbet på ön.

Flera av partierna på Gotland har också skrivit till infrastrukturminister Ulrika Messing för att påpeka det omöjliga i rikstrafikens förslag om dyrare biljetter och färre resor.

Ministern har även fått frågan från en riksdagsledamot om vad hon ska göra åt försämringarna i Gotlandstrafiken.

Länsstyrelsen på Gotland samlar ihop synpunkter på trafiken, men många vägrar helt enkelt att kommentera förändringen eftersom de tycker att den är helt oacceptabel.

Han som mejlat ministern citerar vad hon skriver på regeringens hemsida om att ”krympa avstånden mellan människor och orter”och ”Sverige blir som bäst när alla människor och alla landsändar ges möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar”

Mycket prat, avslutar gotlänningen sitt mejl till Ulrika Messing.

I kväll ordnas en protestmarsch i Visby och nästa vecka ska en gotländsk delegation åka till Stockholm och uppvakta infrastrukturminister Ulrika Messing.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".