De vill ta över Vamlingbo prästgård

En grupp inom Hoburgs Näringslivs- och intresseförening tänker starta ett bolag, med sikte på att ta över prästgården i Vamlingbo. Antingen som köpare eller hyresgäster. Det senaste är ju att prästgården skall lämnas till mäklare för värdering och det återstår att se om kyrkan väljer att sälja eller hyra ut.
Den senaste omröstningen i pastoratfullmäktige förra veckan slutade 14-3. Där majoriteten, de 14 kan tänka sig två lösningar - antingen försäljning av gården eller uthyrning. Lösningen är ännu öppen. Men gruppen HNI - Hoburgs Näringslivs och Intresseförening - vill helst hyra och hoppas på att få komma till förhandlingsbordet hos kyrkan. Gruppen vill skapa ett Naturum i prästgården. Som äss i rockärmen har de inflytelserika personer i sin krets. Den tidigare finansminister Allan Larsson t ex. Den sortens sommargotlänningar är viktiga i arbetet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".