Dubbelmord överklagas till hovrätten

Det uppmärksammade dubbelmordet i Fröjel kommer upp i hovrätten. Både försvaret och åklagaren har nu överklagat Gotlands tingsrätts domar i målet.

Det var i våras som ett gift par som hittades nedgrävda i ett grustag i Fröjel. Två män dömdes av Gotlands tingsrätt för morden, en 44-åring till livstid och en 25-åring till tio års fängelse.

Fyrtiofyraåringen som fick livstid vill att hovrätten sänker fängelsestraffet och tidsbestämmer det. Han går med på att dömas för olaga frihetsberövande samt grov misshandel, men bestrider mord utan vill att hovrätten i så fall bedömer gärningarna som dråp, eftersom han tycker att han blev provocerad av paret. Dessutom vill fyrtiofyraåringen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Tjugofemåringen som dömdes till tio års fängelse för mord vill att hovrätten istället dömer honom för olaga frihetsberövande och grovt olaga hot. Han vill också också att hovrätten i sin helhet ogillar skadeståndsyrkandena.

Även vice chefsåklagaren har överklagat tingsrättens dom. Han vill att 25-åringens tioåriga fängelsestraff istället ändras till livstid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".