Den svenska salladsbuffén.
1 av 2
Salladsbuffé. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio
Laila Kellström, kock på Fårösundskolan välkomnar Livsmedelsverkets nya riktlinjer för skolmaten
2 av 2
Laila Kellström, kock på Fårösundskolan välkomnar Livsmedelsverkets nya riktlinjer för skolmaten Foto: Stina Kätting/Sveriges Radio

Grönare skolmat i nya riktlinjer

2:03 min

Laila Kellström, kock på Fårösundsskolan, välkomnar Livsmedelsverkets nya riktlinjer för skolmaten: mindre socker, mer vegetariskt och att låta måltiderna bli ett tillfälle att lära sig om näring och hållbarhet.

En av de största utmaningarna är att få eleverna att våga smaka på nya maträtter, säger Laila Kellström som jobbat med skolmat i tolv år.

- Negativa attityder smittar, det räcker med att en eller två inte tycker om maten så sprider det sig, säger Laila Kellström som tycker att föräldrarna har ett stort ansvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".