Centerkvinnor oroas över Sudergården

Centerkvinnor i en rad socknar på Storsudret är oroade för att äldreboendet Sudergården i Burgsvik skall läggas ner eller flyttas.

Centerkvinnorna i Öja, Vamlingbo-Sundre, Hamra, Fide och Hoburgs Centerkrets skriver till kommunen och kommunalrådet Björn Jansson att det på Storsudret finns en åldrande befolkning som behöver vårdhemsplatser.

Sudergården är en väl fungerande arbetsplats med nöjd personal och nöjda boende, som ligger naturskönt i en lugn miljö.

Sudergården innebär också många arbetstillfällen, särskilt för kvinnor och måste få bli kvar på sin nuvarande plats med nuvarande kapacitet.

Centerkvinnorna säger sig därför vara beredda att starta en namninsamling för kravet, men tycker att kommunens förtroendevalda kan ta direkt hänsyn till befolkningens önskemål.

Arbetsmiljöverket har hotat kommunen med vite på en miljon för att Sudergården inte rustats upp i tid och just nu håller kommunen på att se över strukturplanen för Östersol i Katthammarsvik, Klostergården i Roma och Sudergården i Burgsvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".