Hårdare krav på minkfarmen

Minkfarmen i Salthamn norr om Visby, kan få fortsätta verksamheten. Men miljö- och hälsoskyddsnämnden ställer en rad krav för att minkuppfödningen ska få fortsätta. Minkfarmen är den verksamhet som orsakar mest arbete för miljömyndigheten på ön.
Enligt listan ställs krav på gödselhantering, bekämpning av flugor, hantering av bekämpningsmedel, buller och för transporter av avfall. Miljö- och hälsoskyddskontoret påpekar att farmens ägare haft svårt att följa kraven tidigare och att samarbetsviljan inte heller varit helt tillfredsställande. Och verksamheten vid Salthamn resulterar årligen i många klagomål från boende i området. Farmen är troligen den verksamhet på Gotland som överhuvud taget förser miljö- och hälsoskyddskontoret med mest arbete av alla verksamheter på ön. Ändå är miljö- och hälsoskyddsnämnden beredd att ge minkfarmen tillstånd till verksamheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".