"Kea" vill ha talarstol på Öster

Gotlands kommunfullmäktige diskuterade hur medborgarna ska kunna göra sina röster hörda på ett bättre sätt.
Bland annat genom en talarstol på Östercentrum i Visby.

Socialdemokraten Hans-Erik ”Kea” Svensson, motionerade redan 2003 om att det ska sättas upp en talarstol på Östercentrum i Visby, liknande det ”speakers corner” som finns i London. Nu tycker han att ärendet tagit får lång tid att behandla.

Men partikamraten Tommy Gardell som är ordförande för tekniska nämnden, sa vid gårdagens sammanträde att det inte bara är att sätta upp en talarstol någonstans på Öster. Det pågår en översyn av torget där en talarstol bara är en del av det hela.

Att det är svårt att få gehör för så kallade medborgarförslag till kommunfullmäktige, bekymrar moderaten Solveig Artsman.

Hon är oroad över att gotlänningarna börjar uppfatta det som att deras förslag inte tas på allvar.

Folk som vill lämna in medborgarförslag borde ha möjlighet att få veta redan när de lämnar in sina förslag om det redan finns ett beslut i frågan eller om det är någon annan än fullmäktige som beslutar i frågan, som till exempel riksdagen, tyckte Solveig Artsman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".