Bemanningspersonal

Fortsatta köp av hyrsocionomer utan upphandling

1:56 min

Hittills i år har Region Gotland köpt hyrsocionomer för närmare fyra miljoner kronor. Oroväckande summa, sett till helårsutfall, anser socialdirektör Marica Gardell.

Fortsätter socionominköpen i samma stil resten av året kommer notan att passera 11 miljoner i år. Att jämföra med 8,5 miljoner som regionen är anmäld till Konkurrensverket för att ha köpt socionomkonsulter för under 2018, utan regelrätt upphandling.

P4 Gotland har begärt ut fakturor som de tre aktuella bemanningsföretagen skickat regionen under 2019. Totalt har de tre bemanningsföretagen fakturerat drygt 3,7 miljoner.

-Vi är i ett ganska extremt läge med många graviditeter och föräldraledigheter på "barn- och familj "där vi har hyrsocialsekreterare för att klara av myndighetsutövningen, säger Marica Gardell och nämner ökade orosanmälningar om barn som far illa på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista