Guldkråkans bror ansöker om familjeåterförening

2:06 min

Hoppet om att kunna återvända till Sverige har tänts för den nioåriga afghanska flickan Guldkråkan. I början av maj fick familjen veta att den son de tappat kontakten med under beskjutning vid Turkiska gränsen, nästan fyra år tidigare, lever. Han finns i Sverige och nu vill han ansöka om familjeåterförening.

Guldkråkan bodde i Burgsvik, på södra Gotland, under tre år men återvände till krigets Afghanistan med sin pappa för snart ett och ett halvt år sedan. Familjen fick för en dryg månad sen veta att hennes bror som varit förvunnen i över tre år lever, han finns i Sverige och han vill ansöka om familjeåterförening.

Striderna blossar fortfarande upp flera gånger i månaden i Ghazni där Guldkråkan och hennes familj bor men för första gången låter hon glad i andra änden av telefonen.

Familjen är hoppfull trotts att många hinder återstår. Processen för att eventuellt få återförenas med sonen i Sverige kommer troligen att ta över ett år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista