Sommarskola för högstadieelever dras in

Sommarskolan för högstadieeleverna på Gotland försvinner. Därigenom räknar kommunen med att spara 225 000 kr. Elever som räknat med att få hjälp att förbättra sina betyg, måste nu klara det på egen hand. Specialpedagoger vid Klinte- och Högbyskolan är kritiska till indragningen och anser att det blir kostsamt för kommunen på sikt.
Sommarskolan har funnits i två år och har framförallt riktat sig till elever i årskurs åtta som inte har godkänt i svenska, engelska eller matematik. Meningen har varit att de ska komma ifatt inför nian så att de kan söka in på gymnasiet. Eleverna har under två eller tre veckor studerat på förmiddagen och de som velat har också kunnat få arbetspraktik på eftermiddagen, något som också är insparat. Knappt hundra elever har hunnit gå sommarskolan och resultaten har visat att de flesta fått så mycket hjälp att de klarar av att få godkända betyg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".