Tvättkarusell på lasarettet - sämre kläder

Sedan tvätt från lasarettet i Visby började blandas med tvätt från Västervik har det kommit mycket fulare och sämre saker i retur.

Fina tröjor, rockar och filtar från Gotland ersätts alltså med sämre varor, påstår personalen i tvättförrådet på lasarettet.

Gunilla Schentz i tvättförrådet säger att det är sämre kvalitet på de kläder och täcken som returneras. Som exempel nämner hon att det på Visby lasarett funnits duntäcken som försvunnit efter tvätt och ersatts med sämre, tunnare täcken. Trasiga byxor med slapp resår är ett annat exempel på det ”nedköp” som lasarettet fått erfara efter byte av tvätt-ställe. 

Sedan den 1 juli i år skickas tvätt till det tvätteri som Landstinget i Kalmar äger i Västervik.

Försörjningschefen Bo Magnusson talar nu om att lasarettet anpassar sin nivå på kvalitet till den som råder i Kalmar. Samarbetet kring tvätt betyder ett gemensamt sortiment. Som fördel nämner han att det blivit mer hygieniskt och tryggare att alltid veta att det finns tillgång på även udda storlekar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".