Nu ska Rikstrafikens anmälan utredas

Det blir polisen på Gotland som kommer att utreda Rikstrafikens anmälan av Destination Gotland.

Magnus Frank som är kriminalchef på Gotland säger att de kommer att få hjälp från ekobrottsmyndigheten och länskriminalen i Stockholm för att utreda frågan.

Det var i början av året som näringsdepartementet granskade Rikstrafikens avtal med Destination Gotland. Förutom höga kostander för investeringar i hamnarna upptäcktes flera andra oklarheter som dubbla provisioner till resebyråer.

Rikstrafiken ansåg att de blivit vilseledda av destinationen och anmälde rederiet till Ekobrottsmyndigheten. Ärendet lämnades över till Riksenheten mot korruption och hamnade på åklagare Peter Nilssons bord i höstas. Men sen dess har inte mycket hänt. Peter Nilsson hittade helt enkelt inte någon polismyndighet som ville utreda brottsmisstankarna.

Länskriminalen i Stockholm sa att ärendet inte rörde Stockholm och därför skulle utredas på Gotland. Polisen på Gotland i sin tur sa att de varken hade tid eller resurser.

Men nu har gotlandspolisen alltså fått löfte om resurser för att utreda Rikstrafikens anmälan av Destination Gotland. När utredningen kommer att börja, kan inte Magnus Frank säga än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".