Visby innerstad kan delas i två delar

Trafiken i och kring innerstaden skall minskas - det var innebörden i en motion i kommunfullmäktige för två år sen. Nu har trafikutredningen som är ett svar på motionen presenterats och det kan bli stora förändringar för trafikanterna i Visby.

Det blir lättare att promenera och svårare att köra bil i Visby innerstad och det gäller året runt.

I förslaget dubbelriktas S:t Hansgatan söderut från S:t Hansplan. Norra kyrkogatan och Smedjegatan föreslås också bli dubbelriktade.

Förändringen som delar Visby i två halvor är att Smedjegatans förlängning ner till Specksrum stängs av för all trafik. Behöver någon köra bil från Stora Torget till Strandgatan eller hamnen får det bli en omväg genom Norderport och runt hela stan.

Hela Hästgatan blir gårds- eller gågata liksom alla gator kring St Hansskolan.

Under några månader framöver kommer diskussioner att föras med olika intresseföreningar och även allmänheten har möjligheter att komma med synpunkter.

Bilförbudet sommartid fortsätter gälla men trafikutredningens förslag skall gälla året runt. Beslut fattas av tekniska nämnden i mars 2006.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".