Ingen hård kritik mot Attendo Care

Det finns ingen anledning att rikta kritik mot Attendo Care för verksamheten vid det särskilda boendet på A7-området i Visby.

Men det finns fortfarande en del brister som måste förbättras. Det konstaterar länsstyrelsen på Gotland efter en ny tillsyn av äldreboendet.

Kritiken gäller främst brist på aktiviteter för boende på plan ett med demenssjukdom, där anhöriga uttryckt mycket kritik över hur det fungerar.

Larmsystemet tycks nu fungera väl tekniskt sett, men det behövs tydliga rutiner för hur ofta larmet hos varje boende ska testas.

När det gäller personalen är situationen nu betydligt lugnare än tidigare. På plan ett och tre byts personalen fortfarande ofta och flera anhöriga har sagt att personalen inte hinner med och att det ständigt är nya ansikten.

Länsstyrelsen konstaterar att det är särskilt viktigt med kontinuitet för personer med demenssjukdom, men anser att personalsituationen håller på att stabiliseras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".