Moderatpolitiker blir socialdemokrat

Den tidigare moderata kommunpolitikern på Gotland, Birgitta Eriksson, har gått med i socialdemokraterna.
Det som påverkat henne är socialdemokraternas politik på riksplanet, speciellt tandvårdsreformen, satsningar på äldreomsorgen och arbetsmarknaden.

- Avfolkningen på Gotland blir katatstrofal om alla från Flextronix och försvaret tvingas söka jobb på fastlandet, säger Birgitta Eriksson

Det var i slutet av augusti som hon lämnade alla sina politiska uppdrag och det moderata partiet. Bland annat för att hon fick kritik för sin inställning i sjukvårdsfrågor.

- Jag ville ha vård för pengarna, men mitt parti ville driva igenom teknisk utveckling och spara 130 miljoner, säger Birgitta Eriksson.

Efter avhoppet har hon blivit ordförande för Handikapporganisationernas samarbetsorgan på Gotland, HSO. Och hur mycket hon kommer att engagera sig för socialdemokraterna kan hon inte säga ännu, utan det är upp till partiet och väljarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".